Droomprofessionals

Werken met en hulp bij dromen en nachtmerries

Dromen kunnen ons grijpen en fascineren. Soms kan dit zoveel indruk maken dat je erin wilt verdiepen en nog meer erover wilt weten. Er zijn mensen die hier hun professie er van hebben gemaakt om anderen te helpen met en te begeleiden in het betekenis geven aan hun dromen. Zo divers als dromen kunnen zijn, zijn ook de achtergrond en manieren om een antwoord te zoeken.

De Vereniging voor de Studie van Dromen telt onder haar leden therapeuten, coaches en droomwerkers. Ze kunnen je helpen je dromen beter te begrijpen en je dromen of nachtmerries een waardevolle rol te geven in begeleiding, coaching of therapie, en stellen zich graag aan je voor. 

Droomprofessionals kunnen op deze site verschijnen, wanneer hij/zij aan één van deze drie voorwaarde voldoet.
1) Aantoonbare meerjarige opleiding in het begeleiden van mensen;
2) Minstens een droomopleiding van één jaar gevolgd;
3) Momenteel betalende klanten die voor droomwerk komen.

Overzicht droomprofessionals: 

evgeni-tcherkasski-LgrBiyXEsQg-unsplash.jpg


  image.jpeg

  Ellen Scheffer
  Ooij, www.ellenscheffer.nl

  Ik geef droomconsulten en sessies ‘Contact met je gids’ waarbij het werken met een droom een belangrijk onderdeel is. Ik beschouw dromen als boodschappen van je ziel/hoger zelf en je gidsen. Het is een prachtige, inspirerende bron van informatie en een belangrijk hulpmiddel om meer bewustzijn over jezelf te verkrijgen.

  Aanbod: 
  Droomconsulten en sessies 'Contact met je gids'

  Klik hier voor meer informatie


  image.jpeg

  Els Pet
  Den Haag, www.dromencoach.nl

  Als dromencoach begeleid ik sinds 2006 mensen die benieuwd zijn naar hun dromen of met dromen willen werken als coachinstrument.

  Aanbod: 
  Dromenworkshops, individuele dromensessies, droombehandeling tijdens een coachtraject.

  Klik hier voor meer informatie. 


  image_2022-03-03_203400.jpeg

  Francisca te Brake
  Deventer, www.shelter36.nl

  Professioneel droomwerker, lichaamswerker, trainer en kunstenaar. Ik begeleid dromers en droomwerkers op professionele wijze tijdens de droomreis, die opnieuw gemaakt en beleefd wordt. Samen ontrafelen we de boodschap die de droom je wil geven en kun je je verborgen mogelijkheden gaan benutten en inzetten in je dagelijkse leven. 

  Aanbod: 
  Individuele (online) consulten en droomwerk (ook voor HSP), (online) droomwerk voor 2 à 3 personen, tips en adviezen om dromen te onthouden, workshops en presentaties over dromen en verwante thema’s (eventueel gekoppeld aan kunst/expressie), droomwerkgroep (Deel je Dromen). 

  Klik hier voor meer informatie. 


  image_2022-08-01_212305906.jpeg

  Ienke Goldewijk
  Utrecht, www.ienkegoldewijk.nl

  Dromen zijn mijn grote liefde en ik werk al lange tijd met veel plezier, verwondering, interesse en fascinatie aan en met mijn eigen dromen en die van anderen. Elke droomreis is uniek. Elke droom is een wonder.

  Aanbod:
  Droomcirkels Zeist, workshops voor verjaardagen en feestjes, verdiepende groepssessies voor zakelijke partijen en groepstherapeutische settinge, individuele coaching, creatieve therapie en healing (energiewerk),

  Klik hier voor meer informatie.   IMG_6148.jpeg

  Ilse van der Jagt
  Rotterdam, www.ilsevanderjagt.nl

  In mijn coachpraktijk werk ik met ervaringsgerichte oefeningen, beweging (energetisch lichaamswerk), verhalen en dromen als ingang naar persoonlijke ontwikkeling.

  Dromen zijn een fascinerende bron van informatie. Dankzij mijn opleidingen bij ITIP School voor Leven en Werk weet ik uit ervaring dat als je je durft open te stellen voor die bron van informatie, ze je echt een dieper inzicht in jezelf kunnen geven en je verder kunnen helpen op je levensweg. Op social media ben ik te vinden onder de naam @dromencoach.

  Aanbod:
  Individuele (dromen)coaching, droomgroepen, workshops. 

  Klik hier voor meer informatie.


  image.png

  Mariëlle Borst 
  Leiden, www.oerpad.com

  Dromen komen tot je uit de diepten van je eigen zijn. Dat alleen al vind ik van ongekende schoonheid. Als je bereid bent je dromen met aandacht te bekijken, geven ze je toegang tot de diepere lagen van je eigen bestaan. Voel je welkom in mijn praktijk in Leiden. 

  Aanbod:
  Individuele sessies, workshops op aanvraag

  Klik hier voor meer informatie. 


  image.png

  Marije de Boer
  Langweer, www.athosadvies.nl

  Ik heb een zelfstandige psychotherapie praktijk waarin ik vaak werk met dromen als onderdeel van trauma verwerking. Ook bied ik losse droomconsulten aan, waarbij we ons volledig richten op een droom of een droomcyclus.

  Aanbod: 
  Mijn werkwijze is een combinatie van lichaamsgerichte bewustwording en mindfulness. Het is goed vergelijkbaar met de sjamanistische invalshoeken over dromen, waarin dromen worden gebruikt als een ingang voor soul retrieval.   

  Klik hier voor meer informatie.


  image.png

  Nanske Kuiken
  Voorst, www.itip.nl/nanskekuiken

  Dromen geven uitdrukking aan de ziel. Ze brengen onbewuste zaken aan het licht die je helpen je dagelijks leven meer richting te geven. In mijn werk bij het ITIP school voor leven en werk is het werken met dromen van grote betekenis. Iedere droom is als een cadeau wat we gezamenlijk uitpakken.

  Aanbod: 
  Trainer ITIP Dromenopleiding samen met Bas Klinkhamer, dromenspecialist in ITIP coach Opleiding Instrument voor hulp, coördinator en schrijver Dromenuitleg.nl met jaarlijks 150.000 bezoekers.

  Klik hier voor meer informatie. 


  Redactie_-_Maarten_van_Rootselaar_4-3.jpg

  Maarten van Rootselaar
  Eefde, www.maartencoaching.nl

  Ik ben opgeleid binnen het Itip in het werken met lichaamsbewustzijn en met dromen. Ik blijf studeren rond dromen en lees veel over de betekenis van dromen, slaap- en hersenonderzoek en over bewustzijn. Mijn leermeesters zijn Carl Gustav Jung, Robert Bosnak, Arnold Mindell, Robert Moss en Bas Klinkhamer. Vooral Jung heeft mijn visie op dromen sterk beïnvloed: in een droom klopt het onbewuste bij je aan om je iets duidelijk te maken. 

  Aanbod: 
  Presentaties over het verstaan van je dromen in buurthuizen, op personeelsbijeenkomsten, binnen verenigingen, op middelbare scholen, cursussen, doorgaande droomgroepen en droomconsulten.

  Klik hier voor meer informatie. 


  D802-8349preview.jpeg

  Sheona McEwan
  Den Haag, www.energydreamtherapy.com

  Als counseller heb ik jarenlange ervaring met hulpvragen van kinderen zoals onzekerheid, boosheid, prestatiedruk en hooggevoeligheid. Sinds mijn opleiding als School of Images Practitioner en Teacher help ik kinderen om met hun eigen creativiteit en dromen hun uitdagingen beter te leren kennen en te overwinnen. Vaak is het voor ouders die tegen de uitdagingen van hun kind aanlopen ook fijn om begeleiding te krijgen. Een combinatie met energy healing kan ook gemaakt worden door mijn ervaring tot practioner aan de Barbara Brennan School of Healing. Sessies zijn mogelijk in Engels en Nederlands.

  Aanbod: 
  Individuele sessies in de praktijk of  on-line & ouder/kind sessies “in person”. Ik geef ook workshops & training in: droom meditaties (Saphire Imagery) droom reizen en hoe ouders/therapeuten met droom meditaties kinderen kunnen ondersteunen. Mijn on-line workshops worden ook aangeboden op www.schoolofimages.org.

  Klik hier voor meer informatie.


  image.png

  Wies van Olst
  Amersfoort, www.wiesvanolst.nl

  Sinds 2000 geef ik regelmatig droomworkshops in mijn praktijk waarbij je verschillende droommethoden krijgt aangereikt om zelf met je dromen aan de slag te gaan. Ook in een privé sessie is het leuk om een droom te verkennen. Daarnaast heb ik in de loop der jaren lezingen over dromen voor verschillende spirituele centra en verenigingen gegeven.

  Aanbod: 
  Droomopstellingen, individuele sessies, lezingen. 

  Klik hier voor meer informatie.