Alle artikelen

Maarten van Rootselaar

Wat is jouw visie?

Ik ben opgeleid binnen het Itip in het werken met lichaamsbewustzijn en met dromen. Ik blijf studeren rond dromen en lees veel over de betekenis van dromen, slaap- en hersenonderzoek en over bewustzijn. Mijn leermeesters zijn Carl Gustav Jung, Robert Bosnak, Arnold Mindell, Robert Moss en Bas Klinkhamer. Vooral Jung heeft mijn visie op dromen sterk beïnvloed: in een droom klopt het onbewuste bij je aan om je iets duidelijk te maken. De droom maakt daarbij gebruik van beelden uit je persoonlijk onbewuste (dat wat je nog niet wilt zien) en het collectief onbewuste (wat overgeleverd wordt in oude mythen en culturen). Nachtmerries zie ik als de parels onder de dromen: ze komen terug tot je ze begrepen hebt. Ze bieden jou een grote rijkdom aan informatie op jouw weg door dit leven.

 

Omschrijving van wat je biedt

Ik geef presentaties over het verstaan van je dromen in buurthuizen, op personeelsbijeenkomsten, binnen verenigingen, op middelbare scholen. Daarnaast geef cursussen, begeleid ik doorgaande droomgroepen en geef ik droomconsulten.

Een cursus kan afhankelijk van de vraag bestaan uit bijvoorbeeld één hele dag, vijf losse dagdelen, of een heel weekend. In de cursus leer je handvatten om zelf of in een groepje met je dromen aan de slag te gaan.

Samen onderzoeken we wat de betekenis van een droom kan zijn. Ik werk niet met algemene betekenissen die je in een droomwoordenboek zou kunnen vinden: de droombeelden hebben naast een algemene betekenis ook een heel specifieke betekenis voor jou als dromer. De kunst is om juist die betekenis te gaan ervaren, op basis van de beelden die een droom jou aanreikt.

Voor reeds geplande activiteiten zie mijn website.

Binnen de Droomvereniging ben ik actief in de redactie van het Droomjournaal.

 

Naam van de website / contactgegevens:
Maarten van Rootselaar, Eefde
T. 06 2328 1258
E. m.v.rootselaar@gmail.com
W. www.maartencoaching.nl


Ilse van der Jagt
13mei

Ilse van der Jagt

Wat is jouw visie?  Als coach werk ik graag met dromen! Dromen zie ik als hulp in de nacht op je levenspad in de vorm van beelden....

Wies van Olst
01mrt

Wies van Olst

Dromen maken je wakker Dromen kunnen ons veel vertellen. Ze kunnen je verborgen eigenschappen laten zien of een inzicht tot een...