Alle artikelen

Marije de Boer

Visie op dromen

Er zijn meerdere soorten dromen. Veel dromen, ook wel schaduw dromen genoemd, zijn een symbolische weergave van nog onverwerkte emotionele energie. Nachtmerries zijn een voorbeeld van schaduwdromen. Daarnaast zijn er andere dromen zoals waarschuwende dromen, voorspellende dromen of Big Dreams, dromen die van onze ziel afkomstig lijken te zijn en ons informatie geven over ons leven, ons potentieel of onze levensdoelen.

Mijn werkwijze met dromen is afhankelijk van het soort droom. Wat echter karakteristiek is dat ik alleen methoden gebruik waarbij we de informatie rechtstreeks halen bij de droomproducent; dat deel in ons onderbewuste, dat de droom gemaakt heeft. We openen de droom, terwijl we wakker en bewust zijn, opnieuw en gaan in interactie met de droombeelden.

Ik begeleid mensen in het proces om de boodschappen van onze dromen te achterhalen, maar uiteindelijk is er maar één expert en dat bent u. Niemand is, als puntje bij paaltje komt, in staat om de droomtaal van een ander te duiden.     

 

Aanbod   

Ik heb een zelfstandige psychotherapie praktijk waarin ik vaak werk met dromen als onderdeel van trauma verwerking. Ook bied ik losse droomconsulten aan, waarbij we ons volledig richten op een droom of een droomcyclus.

Sinds mijn 16e jaar werk ik met mijn eigen dromen. Hoewel, zoals hierboven genoemd, elk mens een eigen droomtaal heeft, zijn er ook algemene principes die van toepassing zijn op dromen. Carl Jung heeft ons hier veel over geleerd. Door mijn jarenlange ervaring en experimenten met dromen heb ik deze principes goed leren kennen.  

Mijn werkwijze is een combinatie van lichaamsgerichte bewustwording en mindfulness. Het is goed vergelijkbaar met de sjamanistische invalshoeken over dromen, waarin dromen worden gebruikt als een ingang voor soul retrieval.   

Naast sessies in mijn praktijk in Friesland werk ik ook vaak via Zoom, videobellen.

Voor meer informatie adviseer ik u een kijkje op mijn website https://athosadvies.nl te nemen.     


Wies van Olst
01mrt

Wies van Olst

Dromen maken je wakker Dromen kunnen ons veel vertellen. Ze kunnen je verborgen eigenschappen laten zien of een inzicht tot een...

Lezing Neuro cognitief onderzoek naar dromen door Martin Dresler
14feb

Lezing Neuro cognitief onderzoek naar dromen door Martin Dresler

Martin Dresler is universitair hoofddocent in neuro cognitieve wetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en geeft leiding aan...