Workshop: ‘Verken je dromen, boodschappen van de nacht’, alleen voor vrouwen

Over dit evenement

Categorie
VSD-lid (Extern)
Datum en tijd
21 apr. 2023 13:30 - 17:00
Locatie
Vrouwentempel, van Lennepweg 7, Oosterbeek

Workshop: ‘Verken je dromen, boodschappen van de nacht’, alleen voor vrouwen

VSD-Lid Germa de Jong geeft vrijdag 21 april 2023 een workshop 'Verken je dromen, boodschappen van de nacht', alleen voor vrouwen. Voor aanmelden verwijzen we je naar de website van Germa: https://sprinkeling.nl/. Kosten: bij opgave vóór 1 april : € 50 daarna: € 60

Of je nou goed slaapt of gebroken nachten hebt: iedereen droomt. De een zal in de ochtend heldere verhalen herinneren, een ander hooguit wat flarden of alleen een gevoel dat uit een droom voortkomt. Dit alles is prachtig materiaal om te onderzoeken. Het laat je weten wat er aan je wakkere aandacht ontsnapt.

Dromen zijn de boodschappen van de nacht. Uit gebieden waar je je nog niet van bewust bent komen ze je in prachtige, soms beangstigende of verwarrende beelden iets vertellen. Hun taal wijkt af van onze dagelijkse logica en vraagt daarmee een bijzondere aandacht. Als je naar ze leert luisteren, worden ze een bron van zelfkennis en inzicht.

Wat gaan we doen?

In deze workshop geef ik een korte inleiding over dromen. Daarna verkennen we op een rustig tempo de dromen die ieder meeneemt. Door ze opnieuw in je beleving op te roepen en energetisch op te stellen onthullen ze vaak op ontroerende wijze hun boodschap. We helpen elkaar in dit proces. Je hoeft daarvoor geen ervaring te hebben met droomwerk. Het enige wat ik van je vraag is om je dromen of fragmenten ervan bij te houden en open te durven staan voor wat zich aandient. Mocht je je echt geen droom herinneren, geen probleem. De ervaring leert dat dromen van anderen ook iets aan jou kunnen vertellen.

Wat geeft deze workshop je?

Na deze workshop heb je meer zicht op wat je dromen je willen vertellen. Dat helpt je in jouw persoonlijke ontwikkeling en opent wegen tot het zetten van nieuwe stappen. Voor onrustige slapers kan het duidelijker worden wat de nacht je wil vertellen.