Workshop 'De zachte kracht van de nacht'

Over dit evenement

Categorie
VSD-lid (Extern)
Datum en tijd
14 mei 2023 10:30 - 17:00
Locatie
Home of Zen, Velperweg 95, 6824 HH Arnhem

Workshop 'De zachte kracht van de nacht'

VSD-Lid Germa de Jong geeft op zondag 14 mei 2023 een workshop 'De zachte kracht van de nacht, alleen voor vrouwen. Voor aanmelden verwijzen we je naar de website van Germa: https://sprinkeling.nl/
Kosten: bij aanmelding vóór 15 april: € 85 daarna: € 95

De nacht is het domein van het onderbewuste. In het goede geval herstel je in de slaap van alle dagelijkse belevingen en vind je in je dromen gelegenheid om te verwerken en nieuwe richtingen in te slaan. Maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen komen moeilijk in slaap of worden midden in de nacht wakker om daarna de slaap niet meer goed te pakken te krijgen.

Als je wakker ligt, komen de zaken die je overdag onvoldoende kon verwerken je vaak gezelschap houden. Wie kent niet het spookuur waarin alle zorgen enorme proporties aannemen om je de volgende ochtend te laten ontdekken dat ze in wezen wel meevallen? Maar ook grotere thema’s in je leven kunnen in de nacht aankloppen. Slapeloosheid kun je zien als een signaal van je ziel.

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we in zachtheid kijken naar dat wat je wakker houdt of wakker schudt in de nacht. Dit gaan we doen door onze slapeloosheid in beeld te brengen om er vervolgens een dialoog mee aan te gaan. Wat wil ze je vertellen en wat heeft ze van je nodig? We wisselen hierover uit. Daarnaast krijg je hulp en inspiratie om zo met je dagen en nachten om te gaan dat de wakkere uren een minder groot probleem vormen. Je leert de stilte en diepgang van de nacht te verweven in je dagen. Er is ruimte om je eigen ervaringen en vragen in te brengen.

Na deze workshop ga je met meer zachtheid je nachten in en kun je de boodschappen van je ziel beter leren begrijpen. Hierdoor kun je je meer ontspannen aan de slaap overgeven en minder tobben over de wakkere momenten in je nacht.

In de dagworkshop is er gelegenheid om beeldend te werken rond het thema om daarna met je beeld de dialoog aan te gaan. Dit geeft een dieper contact met je vraag. Immers: beeldend werk, zonder dat je hoofd er tussen zit, laat zien wat je nog niet weet. Je krijgt aanwijzingen en tips om al spelend je handen het werk te laten doen. Ervaring of talent is niet nodig.