Droomweekend

Elk half jaar organiseert de VSD een symposium. We streven naar een veelzijdig en afwisselend programma. Dit voorjaar vindt het symposium plaats in Amersfoort op zaterdag 1 april, 13.30-16.00 uur. Thema: De drie stadia van imaginatie.

In deze lezing en workshop voert Jan Taal je naar de drie stadia van imaginatie via prehistorie, mystieke Middeleeuwen, neuropsychologie én imaginatie-belevenissen van mensen in de 21ste eeuw, waaronder dromen. Als deelnemer wordt je ook uitgenodigd om deze zelf te gaan ervaren tijdens de workshop.

     Het eerste stadium van imaginatie: Imaginatie begint met de ontdekking dat innerlijke beelden een grote impact hebben. Het zijn met name onze onbewuste zelfbeelden én het beeld dat we van de wereld hebben, die voortdurend onze gevoelens en gedrag beïnvloeden.
     Het tweede stadium van imaginatie: Dat er invloed op de beelden uit geoefend kan worden en dat je in de innerlijke beeldenwereld kunt handelen, aanpassen en zelfs transformeren is het volgende stadium. Het is het terrein waarop de meeste therapie en coaching zich afspeelt. Het terrein waar je leert te navigeren in de enorme arena van bewuste en onbewuste zelfbeelden, drijfveren en potentiële talenten. Het terrein waar ware autonomie ontwikkeld wordt. Imaginatie biedt daar vele technieken voor, waarvan er een paar worden beoefend tijdens de workshop.
     Het derde stadium van imaginatie is een oud geheim: dat je mogelijk zelf de schepper van je innerlijke wereld bent en daarmee van je gevoelens, je gedrag, je leven en de ervaren buitenwereld.

Over de spreker
Jan Taal (1949) is sinds 1979 actief in de ontwikkeling van imaginatie. Hij leidt de School voor Imaginatie vanaf de oprichting in 1985. Jan studeerde klinische psychologie in Amsterdam en Leiden. Naast opleider is hij gz- en 1e-lijnspsycholoog.
Teneinde de mogelijkheden van imaginatie voor mensen met kanker (en andere chronische ziekten) laagdrempelig beschikbaar te maken, ontwikkelde hij de Verbeeldings Toolkit. Het motto van dit doorlopende project is ‘Mobiliseer je innerlijke krachten voor draag- en veerkracht’. De derde editie van de Verbeeldings Toolkit verschijnt over enkele maanden.

Programma:
13.00 uur:  zaal open, koffie/thee
13.30 uur:  lezing & workshop Jan Taal
16.00 uur:  borrel

Locatie: ZIMIHC Theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, Utrecht.
Kosten: gratis voor VSD-leden; €15 voor niet-leden; te betalen bij entree

Let op: je aanmelding wordt op prijs gesteld. Stuur een mailtje naar communicatie@droomvereniging.nl

Lees meer over Jan Taal: www.imaginatie.nl/faculty/jan-taal/
Lees meer over imaginatie en de achtergronden: www.imaginatie.nl
Lees meer over de verbeeldingstoolkit: www.verbeeldingstoolkit.nl

———————————————————————————————————-

Archief,
Symposium Jung en Dromen, 12 november 2016
Symposium In Contact met het Hoger Zelf, 16 april 2016
Voor het eerst: najaarsweekend, 9-11 oktober 2015
Symposium Dromen en Synchroniciteit, 11 april 2015
Symposium Buitengewone dromen, 11 november 2014
Symposium Lucide dromen, 5 april 2014
Symposium Groepswerkvormen onder de loep, 16 november 2013
Symposium Dromen, sjamanisme en hoogsensitiviteit, 6 april 2013
Symposium NACHTMERRIES (E)EN ZORG, 10 november 2012
Symposium Droom-werkplaats ITIP, 14 april 2012